L'Oratge als Massos

sábado, 14 de noviembre de 2009


El Síndic de Greuges farà un seguiment d'ofici del procés de retirada dels llots tòxics de l'embassament de Flix

El Síndic de Greuges reclama també a l'Ajuntament de Flix informació sobre les fases i calendari previst de les obres de descontaminació, una demanda que ha fet, alhora, al Departament de Medi Ambient i Habitatge

 
l Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per fer un seguiment de la retirada dels llots tòxics de l'embassament de Flix (Ribera d'Ebre). Segons ha comunicat el Síndic a l'Ajuntament de Flix, l'obertura de l'actuació ha tingut en compte les informacions aparegudes a la premsa, primer sobre l'adjudicació i inici d'obres i posteriorment de canvis de projecte, treballs previs i, posteriorment, sobre l'ajornament de les obres sense data concreta.

L'Ajuntament de Flix ha valorat 'molt positivament' la intervenció del Síndic en considerar que pot ajudar a accelerar l'execució de les obres. Des del consistori recorden, precisament, que l'execució de les obres va ser presentada com un revulsiu davant de la greu situació laboral al municipi i va generar unes expectatives que hores d'ara no s'han concretat. Els responsables municipals es troben ara a l'espera d'una entrevista amb la directora general d'Aigües del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Marta Morén, per conèixer millor la situació de les obres.

A més, i atesos els 'rumors' de canvis en el projecte, ha fet arribar a l'empresa estatal Acuamed, encarregada de la returada dels fangs tòxics dels fons del pantà, diferents propostes municipals per a millorar la seguretat en l'execució de les obres i altres referides a la informació i transparència en els processos d'execució de l'obra.

No hay comentarios: