L'Oratge als Massos

lunes, 21 de enero de 2008

NOTICIAS
Ascó construirà un complex de piscines d'oci i salut


L'Ajuntament d'Ascó construirà un nou complex de piscines a la zona municipal del poliesportiu a partir d'enguany i fins al 2010. El projecte preveu la remodelació de les actuals piscines exteriors i la construcció d'un nou edifici d'usos lúdics i terapèutics que inclourà piscines cobertes, sales de tractaments i de teràpies que utilitzen l'aigua, bar i restaurant. El pressupost és de 3,8 milions d'euros.

L'Ajuntament d'Ascó aprovarà a principis de febrer el pressupost municipal per al 2008. El document incorporarà una primera partida per a començar les obres del nou complex d'aigües, la inversió més ambiciosa per a aquest mandat del nou equip de govern format per CiU i PSC.

El projecte, explica l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, s'executarà en tres fases. En una primera fase, que ha finalitzar a finals del mes de juny d'enguany, es remodelaran les actuals piscines exteriors. L'actual equipament data de mitjan els anys 80 i ha estat reparat en una ocasió, però durant l'any passat es va posar de manifest de nou la necessitat de remodelar les piscines, ja que perdien molta aigua.

Així doncs, el projecte preveu aprofitar el vas actual per adequar-hi un nova piscina, de menor profunditat i aproximadament 20 metres de llargada per 1o d'amplada. S'arranjarà la petita piscina per als nens i se'n construirà una tercera per a usos terapèutics. «Necessitem obrir les piscines descobertes a l'estiu, així que la remodelació d'aquesta àrea haurà d'estar finalitzada llavors», assegura Vidal.

La segona fase del projecte suposa la desaparició de l'actual immoble, que acull el restaurant, el bar, el local social, els magatzems o les oficines, i la construcció en el seu lloc d'un nou edifici amb aquests mateixos serveis, a més de noves sales de fitness i de tractaments, teràpies i sistemes de relaxació que utilitzen l'aigua. El nou espai eliminarà les actuals barreres arquitectòniques per a les persones discapacitades.

L'alcalde d'Ascó apunta, en aquest punt, que caldrà comptabilitzar la construcció del nou edifici amb el manteniment dels serveis actuals, com el bar, el restaurant o les oficines. Les obres de la segona fase podrien començar a finals de 2008 o a inicis de 2009.

Piscina coberta

La tercera i última fase del complex preveu la construcció d'un segon edifici, ubicat al costat de l'anterior, que acollirà una piscina coberta, fins ara inexistent al municipi, de dimensions similars a la descoberta, i una segona piscina per a usos terapèutics.

El projecte està valorat en 3,8 milions d'euros però Vidal espera optar a subvencions i ajuts d'altres administracions per a poder reduir l'aportació municipal: «si hi podem posar un milió d'euros no en posarem dos», assegura. D'altra banda, encara no s'ha decidit si la gestió de l'equipament s'oferirà o no en concessió, «en tot cas, aquesta instal·lació requereix una gestió professional», ha afegit.

El complex, asseguren des de l'Ajuntament, neix amb voluntat comarcal o, fins i tot, intercomarcal. I és que de la mateixa manera que altres equipaments municipals atrauen usuaris de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat, les noves piscines pretenen també atraure usuaris de les tres comarques. La Terra Alta no disposa de cap piscina coberta municipal i a la Ribera d'Ebre només la capital, Móra d'Ebre, disposa d'un equipament de similar filosofia.


Diari de Tarragona, d'avui

No hay comentarios: