L'Oratge als Massos

lunes, 15 de febrero de 2010

Móra d’Ebre acollirà el 7 de març una marxa contra el magatzem nuclear

Móra d’Ebre acollirà la segona gran manifestació contra la candidatura d’Ascó al magatzem de residus nuclears. Serà diumenge, 7 de març, a les 12.00. La coordinadora anticementiri nuclear, convocant de la marxa, reitera que a les Terres de l’Ebre no hi ha consens per acollir la instal·lació 


La coordinadora anticementiri nuclear reuní a Ascó més de 2.000 persones contra el magatzem. -
 
 TXEMA MORERA
Després de reunir més de 2.000 persones el passat 24 de gener a Ascó, la coordinadora anticementri nuclear de Catalunya ha decidit organitzar una segona manifestació contra la candidatura del municipi riberenc, aquest cop a Móra d’Ebre. La mobilització tindrà lloc diumenge, 7 de març, a les 12.00 hores.
Anteriorment i fins aquella data, la coordinadora ha previst una bateria d’assemblees informatives a les Terres de l’Ebre i al Priorat amb l’objectiu d’aconseguir la màxima mobilització social. Així, s’han previst assembles a Gandesa, aquest divendres a les 21.30 hores; a Amposta, dissabte dia 13; a Falset, divendres 19 a les 20.00 hores; i a Sant Jaume d’Enveja, dissabte 27 de febrer. També hi ha reunions convocades a Alcanar, Flix, Tivissa i Corbera d’Ebre amb dates encara per concretar.
Durant les assemblea, la coordinadora reiterarà el missatge difós els últims dies d’ençà que l’ajuntament d’Ascó aprovà per majoria absoluta la candidatura al magatzem nuclear. Així, es recordarà que el procés per albergar el magatzem nuclear d’Holanda -agafat com exemple pel Ministeri d’Indústria- s’allargà durant 15 anys mentre que a «Espanya s’ha resol en un mes», explica el portaveu Sergi Saladié. Denunciaran que la convocatòria no ha tingut en comte el principi del consens, territorial, social i polític que Zapatero havia esgrimit inicialment. Afirmaran, a més, que el ple d’aprovació d’Ascó fou «un frau democràtic» donat que a les eleccions municipals de 2007 cap partit polític feia referència al magatzem i que el poble d’Ascó no ha pogut expressar la seva opinió en una consulta popular «de manera lliure i democràtica».

El Diari de Tarragona

No hay comentarios: