L'Oratge als Massos

martes, 15 de enero de 2008

NOTICIAS
Villafranco ja es denomina oficialment Poble Nou del Delta



La petita pedania situada a tocar de la llacuna de l'Encanyissada ja es denomina oficialment Poble Nou del Delta. Així ho ha confirmat l'Ajuntament d'Amposta, després de presentar una consulta al Departament de Governació de la Generalitat.
per M.Millan |

Tot i que la major part dels ciutadans es refereix a la pedania com a Poble Nou del Delta, i així a apareix als cartells, senyalitzacions i llibres, fins ara als documents oficials de l'Ajuntament d'Amposta hi constava la denominació de Villafranco del Delta, topònim original del nucli creat fa poc més de 50 anys per l'Instituto de Colonización del règim franquista.

Després de diferents temptatives de canvi, i amb la proposta sobre la taula de realitzar una consulta popular, ara la controvèrsia ha donat un gir inesperat.

L'Ajuntament d'Amposta ha realitzat una consulta al Departament de Governació, el qual dóna ja per oficial la denominació de Poble Nou del Delta. De fet, aquest és el topònim que consta al Nomenclàtor Oficial de Toponímia Major de Catalunya, en vigor des del 2003.

Així les coses, l'alcalde, Manel Ferré, dóna l'afer per tancat. «L'únic que queda ara sobre la taula és determinar si s'anomena concretament Poble Nou del Delta o el Poble Nou del Delta», comenta.

La nova presidenta de l'Associació de Veïns del Poble Nou, Anna Graell, desconeixia ahir aquesta nova conjuntura. Partidària de deixar enrera el topònim del dictador, «com la major part de la gent jove del poble», Graell va lamentar la manca d'informació per part del consistori. «Demanaré una reunió amb l'alcalde i, si cal, convocarem una assemblea extraordinària de l'associació de veïns per informar d'aquest canvi», afirmà.

Els grups de l'oposició al consistori, i especialment EA-ERC, han insistit molt en el canvi de la denominació franquista que encara perviu al municipi.

La portaveu republicana, Marta Cid, ha valorat positivament la resolució pel que fa al topònim de Poble Nou, però insta l'equip de govern a liderar també la substitució de «noms de carrers de la ciutat referents al règim, com ara Ruiz de Alda, aplicant tots els mecanismes perquè el procés no sigui una molèstia per als veïns».

No hay comentarios: