L'Oratge als Massos

lunes, 17 de diciembre de 2007

Bones noticies pels nostres joves...


La Chacón, el Presi y Baltasar.

Llegint el diari d'havui vaig trovar esta noticia (bona -sembla-)


Uns 65.000 joves de Catalunya podran sol·licitar la renda d'emancipació a partir del 2 de gener
EFE
BARCELONA
Uns 65.000 joves de Catalunya podran sol·licitar la renda d'emancipació de 210 euros mensuals a partir del 2 de gener vinent en unes 140 oficines gestionades per la Generalitat, una mesura que suposarà un desemborsament previst de prop de 80 milions d'euros el 2008 en aquesta comunitat per part del Govern.

La ministra de Vivenda, Carme Chacón, i el conseller català del ram, Francesc Baltasar, han firmat avui el conveni per a la gestió d'aquesta ajuda al lloguer en presència del president de la Generalitat. José Montilla ha defensat que el seu executiu exerceix amb "vigor i intel·ligència" les competències previstes a l'Estatut, en resposta a les crítiques abocades sobretot des de CiU per les "mesures aparador" anunciades pel Govern, que segons la seva opinió no respecten les competències autonòmiques en matèria de vivenda.

600 euros per a la fiança

El conveni, que se suma als firmats pel Govern amb altres comunitats autònomes, com ara Extremadura, Astúries, Aragó, Castella-la Manxa i Cantàbria, regula la renda d'emancipació de 210 euros mensuals que podran percebre els joves d'entre 22 i 30 anys amb uns ingressos bruts anuals inferiors a 22.000 euros, durant un màxim de quatre anys.

A aquesta ajuda s'afegeix el préstec de 600 euros per a la fiança i el pagament del cost financer de l'aval de 120 euros, segons ha concretat Chacón, abans d'assegurar que la resta d'ajudes per facilitar l'accés a la vivenda es mantenen en vigor i que el Govern farà front als primers pagaments al febrer. "Una administració sola no pot afrontar aquest repte", ha afirmat la ministra de Vivenda, en una crida a la col·laboració entre el Govern i els executius autonòmics amb la voluntat que Espanya deixi de ser el país de la UE on els joves s'emancipen més tard.

Montilla se sorprèn per les crítiques

Montilla ha expressat la seva "sorpresa" per les veus que han criticat aquesta suposada invasió competencial i s'ha preguntat si algú pot pensar que aquesta ajuda de 210 euros al mes és contrària als interessos de Catalunya. "És així com exercim també moltes competències" i "com fem avançar la nostra nació", ha remarcat, en al·lusió a la col·laboració entre administracions, amb el fi últim d'afavorir l'equitat. Ha demanat a CiU i al PP que votin a favor de la llei del Dret a la Vivenda, que s'aprovarà dimecres que ve en el ple del Parlament i que contempla, en algunes circumstàncies, el lloguer forçós de vivendes.

En aquest sentit, el conseller Francesc Baltasar ha reconegut que serà "difícil" que se sumi el PP i ha afegit que amb CiU hi ha marge per dialogar fins dimecres. Després de les esmenes a la llei del Dret a la Vivenda elaborades pels grups de PSC, ERC i ICV-EUiA per complir les recomanacions del Consell Consultiu, Baltasar ha definit la mesura del lloguer forçós com a "plenament constitucional".

Nou de cada 10 joves espanyols

El president ha defensat el treball "discret però tenaç" del seu executiu davant les "gesticulacions d'alguns", en referència a l'oposició. "És treballant junts com se solucionen els problemes" i "no amb discursos buits" que fomenten la "confrontació" per sortir als mitjans de comunicació, ha afirmat.

Chacón ha detallat que nou de cada deu espanyols d'entre 22 i 30 anys podran optar a aquesta ajuda a l'emancipació, alhora que ha negat que aquesta mesura provoqui un augment dels preus del lloguer.

No hay comentarios: