L'Oratge als Massos

jueves, 20 de diciembre de 2007

El 80 per cent dels temporers de la campanya dels cítrics són il·legals

CCOO assegura que el gruix de les més de 3.000 persones que es necessiten treballa sense contracte, a destall i amb salaris per sota dels convenis
per M. Millan |

Després de realitzar en les darreres setmanes un treball de camp, Comissions Obreres va denunciar ahir públicament les pràctiques irregulars esteses en les contractacions de temporers, durant la campanya dels cítrics a les Terres de l'Ebre. Una situació ja coneguda i reconeguda al territori però que, per al sindicat, ha esdevingut insostenible en els darrers temps.

Segons CCOO, fins al 80 per cent dels temporers es troben en situació il·legal o irregular. «Es tracta d'immigrants que treballen sense contracte laboral, a destall i amb un salari per sota dels convenis del camp i les cooperatives», explicà Valentí Antúnez, representant del sector Agroalimentari de CCOO. El sindicat també va denunciar la manca d'albergs suficients per a temporers, «fet que obliga alguns treballadors a malviure en llocs sense les mínimes condicions». I tot plegat, «davant la passivitat d'Inspecció de Treball, la Generalitat i els respectius ajuntaments».

El sindicat reclama a Inspecció de Treball més presència al territori i més pressió als agricultors perquè compleixin amb els drets dels temporers. I és que, segons Antúnez, aquesta campanya s'han realitzat només dues actuacions d'inspecció. Als ajuntaments, els demana que s'impliquin més en la creació d'allotjaments dignes per als temporers.I pel que fa al Govern de la Generalitat, que treballi tal i com va fer a Lleida, Girona o el Penedès, «on la situació ja s'ha normalitzat i els temporers tenen sous i allotjaments dignes».

Comissions Obreres va advertir que aplicarà un pla especial d'actuació a les Terres de l'Ebre per conscienciar empreses, cooperatives i citricultors, i si res no canvia, pretén donar a conèixer els noms de tots aquells que incompleixin els drets dels treballadors del camp.


Diari de Tarragona, avui

No hay comentarios: