L'Oratge als Massos

domingo, 23 de diciembre de 2007

Per majoria de militants s'impedeix que es voti el cap de llista en el congrés d'ERC

Lluís Aragonès diu que el partit ha fet una mostra de maduresa

Ò.M.J.. Reus
El congrés extraordinari de la federació d'ERC al Camp no va arribar a posar damunt de la taula una votació simbòlica entre el candidat oficialista, Lluís Aragonès, i el crític, Jaume Renyer, perquè una majoria simple de militants (126 contra 117), en principi els més propers a Aragonès, van decidir que aquesta qüestió no s'havia d'incloure a l'ordre del dia.

La votació simptomàtica es va produir al començament del congrés, i el sector crític liderat per Jaume Renyer va perdre per poc la votació en què es decidia si l'ordre del dia havia d'incloure una altra votació perquè els militants triessin si preferien Renyer o Lluís Aragonès com a cap de llista a les eleccions generals per a la demarcació de Tarragona. Per tant, tot indica que si s'hagués acabant votant un candidat, Aragonès també hauria guanyat.

D'una manera o d'una altra, l'esperat congrés extraordinari forçat pels seguidors de Renyer es va reduir només a una topada dialèctica entre l'argument de la direcció, expressat per Ernest Benach en el balanç de la comissió electoral sobre el procés de tria i ordenació de les candidatures, i els arguments del sector crític, que demanava un procés encara més participatiu.

El cas és que, tal com marquen els estatuts de la formació, l'ordre final de la llista el va determinar la comissió electoral i, posteriorment, el va ratificar un consell nacional que es va negar a deixar sobre la taula la llista de Tarragona fins que no es fes el congrés d'ahir a Reus, com reclamaven els defensors de les tesis de Renyer. En la conclusió del congrés, Lluís Aragonès, visiblement satisfet, va agrair el «to conciliador» utilitzat per tots els militants. «Hem demostrat que som un partit madur que quan convé tanca files i, més enllà dels matisos i les sensibilitats diferents, hem demostrat que tots som militants d'ERC», va concloure. Renyer, per part seva, no va esperar-se a fer declaracions.

Font: El Punt

No hay comentarios: